مردم استان بوشهر تشنه لب ، آب خلیج فارس به سراسر ایران می رسد
رئیس شورای اسلامی شهر یزد گفت: عملیات نهایی انتقال آب خلیج فارس به شهر یزد در حال انجام است و تا چند روز آینده این آب به صورت آب شرب در اختیار شهروندان یزدی قرار میگیرد.
با این اقدام شهروندان یزدی دیگر در تابستان شاهد قطع یا افت فشار آب نیستند.
خبری خوشحال کننده برای یزد با مسافتی بسیار طولانی با سواحل خلیج فارس اما همراه با آه و حسرت برای استان بوشهر که آرمیده بر ساحل خلیج همیشه فارس است استانی که تمامی شهرهای آن سال ها است که با مشکل بی آبی و افت فشار دست به گریبانند و مسولین استان هم وعده حل مشکل را در آینده ای میدهند که بعد از عمر با برکت انقلاب بیش از چهل سال است که هنوز نیامده و حتی مرکز استان نیز با قطع و نوبت بندی آب و افت فشار روزگار می گذراند.
استانی با ثروت های خدادادی بسیار اما مسولینی کم کار و فاقد برنامه که فقط در پی گذراندن دوره مدیریت خود با وضع موجود می باشند.
این خبر برای مردم استان بوشهر بیشتر به طنز می ماند، طنزی تلخ که گویا در این روزگاری که جهان دستخوش تغییرات است جای استان بوشهر و یزد هم در جغرافیا تغییر کرده و آب خلیج فارس سریع تر به یزد می رسد تا بوشهر!
استان بوشهر با کمبود منابع آبی روبرو است و حدود ۹۰ درصد از آب مصرفی در این استان از طریق استانهای فارس و کهگیلویه و بویر احمد تأمین میشود.
این وابستگی باعث شده است تا در فصل گرم سال مردم استان بوشهر با مشکلات فراوانی در زمینه آب روبرو باشند و در برخی مناطق این مشکلات بیشتر است.
جنوب استان بوشهر میزبان صنعت بزرگ نفت و گاز است و بخش قابل توجهی از گاز کشور در جنوب استان بوشهر تأمین میشود ولی تنها مصائب این صنایع نصیب شهرستان ها شده است و مردم از مزایای آن بیبهره هستند.
در حالی که در همه جای دنیا صنایع زمینهساز توسعه و پیشرفت یک منطقه میشوند، صنایع در استان بوشهر بیشترین آثار تخریبی را داشتهاند و علیرغم درآمدهای بسیار زیادی که دارند، چیزی نصیب میزبان نمیشود.
خلیج فارس روزانه ۲۲ ملیون متر مکعب آب شیرین به روش RO یا اسمز معکوس استحصال میشود که حجم بالایی از آن به عربستان سعودی تعلق دارد
تنها ایستگاه دمام روبروی بوشهر روزانه یکمیلیون متر مکعب آب شیرین تولید میکند که تقریبا صد برابر آبشیرین کن شهر بوشهر است با توجه به شوری متوسط آب دریا که ۳۶ گرم در هرلیتر میباشد درازای شیرین کردن هر متر مکعب آب ۳۶ کیلو نمک
به دریا میریزیم و برای ۲۲ ملیون مترمکعب روزانه نزدیک به بیست دو هزار کامیون ۳۶ تنی نمک به دریا ریخته ایم
با توجه به بسته بودن خلیج و عدم چرخه لازم بین آب دریای عمان و خلیج فارس شرایط وخیمی برای زیستگاه ماهیان و میگو در آینده بوجود خواهد آمد اما در شرایط بحرانی کم آبی چاره چیست؟
باتوجه به بحرانی شدن آب در جنوب و آمارهای موجود خلیج فارس تحمل برداشت بیش از این مقدار آب را ندارد
در پروژه های آتی باید روی دریای عمان و مازندران حساب باز کرد هم اکنون تنها آذربایجان از آب دریای خزر جهت شرب تصفیه انجام میدهد
«عزیز الله سیفی» در سخنان پیش از دستور در هفتادمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر یزد با اشاره به هفته صرفه جویی در مصرف آب و لزوم صرفه جویی در مصرف آب در استان با توجه شرایط خاص اقلیمی که شهر یزد دارد، گفت: عملیات نهایی انقال آب خلیج فارس به شهر یزد در حال انجام است و بزودی بصورت آب شرب در اختیار شهروندان عزیز یزدی قرار خواهد گرفت.
سیفی در پایان تصریح کرد: این اقدام نتیجه پیگیری های نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد، استاندار ، نمایندگان مجلس، مسئولین شرکت آب منطقه ای، آبفا استان، شرکت چادرملو و سایر مسئولین مرتبط بوده که برای اولین بار آب خلیج فارس بصورت مصرف شرب به مخازن یزد وارد می شود که میتواند نوید خبر خوب برای شهروندان عزیز یزدی باشد و به عنوان نماینده مردم از مسئولین محترم که پیگیر این موضوع بودند تقدیر و تشکر میشود.